Nieuws

MOUNTAINBIKE SPECIAL
15 JUL

Ontdek onze "Mountainbike Special" tijdens de Messines Ridge Classic op 3 september te Mesen.

We krijgen de toestemming om het "oude stort / voormalig motorcross parcours" om te toveren tot een "MTB Special".

Inschrijven kan via onze website... Tot dan!!!

WINNAARS ALPECIN-DECEUNINCK - FENIX-DECEUNINCK OUTFIT
16 JUN

Proficiat Emma Françoys en David Bayart.
Dankzij D-Sign Studio wonnen jullie een mooie Alpecin -Deceuninck & Fenix-Deceuninck outfit.

Editie 2023 >> Zondag 3 september te Mesen

WIN EEN ALPECIN-DECEUNINCK OF PLANTUR-PURA OUTFIT
26 AUG

Neem deel aan de Messines Ridge Classic en win dankzij D-Sign Studio een Alpecin-Deceuninck (H) of Plantur-Pura (D) outfit !!!!

Be there >> Zondag 4 september te Mesen

DERDE EDITIE MET CYCLO EN MOUNTAINBIKE
12 MEI

Na 2 jaar 'Corona' afwezigheid is de Messines Ridge Classic terug present op de kalender!

De derde editie bevat enkele nieuwigheden. De tocht zal dit jaar plaatsvinden op ZONDAG ipv ZATERDAG en dit op 4 september! Naast de gekende Cyclo komt er dit jaar ook een Mountainbike luik.

Alle informatie vind je hier op onze website.

Tot in Mesen op zondag 4 september....

GROTE PRIJS ROGER DECOCK - STRAVA
6 SEP

Op zaterdag 7 september krijgt de snelste man en de snelste vrouw een mooie waardebon twv +/- 20 euro.

Op lus 1 werd er speciaal voor de Messines Ridge Classic een segment gecreëerd op strava in de Nieuw-Zeelanderstraat. Dit segment wordt aangeduid met borden (start, finish) zodat het voor iedere renner duidelijk is.

De man en vrouw die op zaterdag de snelste tijd weten te noteren (Strava) ontvangen dus een mooie waardebon (Sport Lauwers - ZEB).

De weersvoorspellingen zien er alvast goed uit.
Tot in Mesen....

OP NAAR EEN TWEEDE EDITIE
27 MEI

Op zaterdag 7 september 2019 organiseren we dus voor de tweede maal onze wielertocht. De formule blijft uniek en identiek. De rit door en rond de stad Mesen zal een totale afstand van +/- 160km bedragen en zal terug bestaan uit 4 lussen van 40km. Iedere lus start en komt aan op de markt van Mesen waar alles gecentraliseerd zal worden (inschrijving, bevoorrading, technische post, AfterBike Bar,...).

De 4 lussen worden ingedeeld volgens moeilijkheidsgraad (Light, Medium, Heavy & Heavy XL). Iedere deelnemer kan zelf kiezen hoeveel en welke lussen hij/zij rijdt en in welke volgorde. Zo kan iedere deelnemer een parcours op zijn maat terugvinden. De dappere wielertoeristen die kiezen voor de langste afstand rijden de lussen wel in een specifieke volgorde. Ook kan je tijdens de rit zelf beslissen om nog een extra lus te rijden of indien de benen er anders over denken ...

Om negen uur gaan we terug van start met onze groepstocht "VIP VDB". De opbrengsten van deze tocht gaan terug integraal naar een goed doel!

Tot op 7 september te Mesen!

NAAR DE WARMSTE WEEK
13 DEC

Op zondag 23 december trekken de Bosklappers 'en vélo' van Mesen naar Wachtebeke om de opbrengsten te schenken aan Fiola vzw tijdens de Warmste Week.

Fiola vzw biedt mobiele en ambulante ondersteuning aan baby’s, kinderen, jongeren en volwassenen met een (vermoeden van) een beperking en hun netwerk in Oost-Vlaanderen.

Onze goede vriend Stef (de kiné tijdens Ride 4 Charity) kreeg een paar jaar terug een zware hersenbloeding en krijgt nu thuisbegeleiding van deze vzw!

DOE MEE AAN DE VIP VDB EN WIN!!!
6 SEP

Schrijf je in voor de VIP VDB van aanstaande zaterdag en win je eigen Corendon-Circus wieleroutfit! Gesigneerd door niemand minder dan Mathieu van der Poel! Dit aangeboden door D-Sign Studio, webdesign & grafisch ontwerp.

2 EURO PER DEELNEMER NAAR HET GOEDE DOEL
6 SEP

Tijdens de Messines Ridge Classic gaan niet alleen alle inschrijvingen van de VIP VDB richting het goede doel. Wielerclub de Bosklappers heeft beslist om ook per deelnemer van de Messines Ridge Classic 2 euro naar het goede doel te schenken. Met al deze centjes trekken de Bosklappers in december richting De Warmste Week...

Eens te meer een reden om naar Mesen af te zakken aanstaande zaterdag!

VOORDEELTARIEF voor GROEPEN
22 AUG

Groepen of clubs van meer dan 15 personen kunnen genieten van ons voordeeltarief.
Per persoon betaal je slechts 6 ipv 8 euro.

Vul ons inschrijvingsformulier in en duidt Messines Ridge Classic - Groepsinschrijving aan. Vul daarna de lijst (zie link op de inschrijvingspagina) volledig in en mail ons die door.

Tot in Mesen op 8 september!

GRATIS MRC Buff voor de eerste 250 inschrijvingen
23 MEI

Het is zover, de online inschrijvingen zijn geopend!
Schrijf je vooraf in en geniet van een unieke gadget!

Vooraf inschrijven kan vanaf 25 mei tot en met vrijdag 7 september 2018 via ons inschrijvingsformulier.

Deelnemers die vooraf inschrijven, kunnen genieten van een Messines Ridge Classic Buff(*)
(*) Voor de eerste 250 betaalde voorafinschrijvingen!

Proud to present : de affiche editie 2018
22 MEI

En daar is hij... De allereerst affiche van de Messines Ridge Classic! Allereerst bedankt aan alle sponsors want met hun steun kunnen we van onze eerste editie een top evenement maken.

Wens je een affiche of flyers te ontvangen, stuur dan gerust een mailtje naar info@debosklappers.eu.

Nieuwe wegrit vervangt Estafette Tijdrit
21 MEI

Na alweer een succesvolle editie van onze jaarlijkse "Bosklapper Estafette Tijdrit" werd er beslist om in 2018 het geweer (de fiets) van schouder te wisselen.

TIJD VOOR IETS NIEUWS

Zo werd de Messines Ridge Classic geboren. Een wielertocht voor en door wielertoeristen.

Op zaterdag 8 september 2018 organiseren we dus voor de allereerste keer onze wielertocht. Deze uniek rit door en rond de stad Mesen zal een totale afstand van +/- 160km bedragen en zal bestaan uit 4 lussen van 40km. Iedere lus start en komt aan op de markt van Mesen waar alles gecentraliseerd zal worden (inschrijving, bevoorrading, technische post, AfterBike Bar,...).

De 4 lussen worden ingedeeld volgens moeilijkheidsgraad (Light, Medium, Heavy & Heavy XL). Iedere deelnemer kan zelf kiezen hoeveel en welke lussen hij/zij rijdt en in welke volgorde. Zo kan iedere deelnemer een parcours op zijn maat terugvinden. De dappere wielertoeristen die kiezen voor de langste afstand rijden de lussen wel in een specifieke volgorde. Ook kan je tijdens de rit zelf beslissen om nog een extra lus te rijden of indien de benen er anders over denken ...

title-img

onze sponsors